Reply
Highlighted
Member
Posts: 2
Registered: ‎09-21-2018

Adding HTTPS causes error on Relay Response URL (SIM)

Hello,

 

I've been successfully running an Apache 2.2 server on a Macmini for years but with no SSL. I'm hosting two domains on the server: MYSITE1.com and MYSITE2.com. Just yesterday I purchased and installed the SSL certificate for MYSITE1.com. I configured MYSITE1.com to serve all pages by HTTPS. MYSITE2.com serves only HTTP.

Everything seems to be working correctly with MYSITE1.com except connection with Authorize.net. I am receiving the following error when Authorize.net passes the tranaction back to  MYSITE1.com site. Note the credit card is charged but the transaction never makes it back to my site.
---
An error occurred while trying to report this transaction to the merchant. An e-mail has been sent to the merchant informing them of the error. The following is the result of the attempt to charge your credit card.

      This transaction has been approved.

It is advisable for you to contact the merchant to verify that you will receive the product or service.
---

I am able to run a successful tranactions on MYSITE2.com and receive a reply back from Authorize.net.

On the page I pass the transaction off to Authorize.net I set the "x_Relay_URL" value to "https://www.MYSITE1.com/store/thank_you.html". At the Authorize.net site I set the Relay Response URL to the same, "https://www.MYSITE1.com/store/thank_you.html".

I've tried several variations of the x_Relay_URL making sure they match on both the server end and in the Response/Receipt URLs section at the Authorize.net site. Here are a few I've tried without success:

https://www.MYSITE1.com/store/thank_you.html
https://www.MYSITE1.com:443/store/thank_you.html
https://MYSITE1.com/store/thank_you.html
https://MYSITE1.com:443/store/thank_you.html


I also tried these two URLs when passing the transaction to Authorize. The first one is the one I have been using successfully with HTTP.

<form method="post" action="https://secure.authorize.net/gateway/transact.dll">
<form method="post" action="https://secure.authorize.net:449/gateway/transact.dll">


I've talked to Authorize support and they directed me to the article at https://support.authorize.net/s/article/Why-Are-My-SIM-Relay-Response-Transactions-Timing-out-After-... , but I'm not able to figure it out. I realize SIM is depreciated but I need to get this working on HTTPS now.

Can you help me fix this problem?

 

Thanks,
Mike

Highlighted
Authorize.Net Expert
Posts: 75
Registered: ‎07-27-2016

Re: Adding HTTPS causes error on Relay Response URL (SIM)

Hi @mike944

 

If the relay response page is using an SSL connection, ensure that the SSL certificate is valid and is from a trusted issuer. If Authorize.Net’s server cannot validate the certificate, it will abandon the connection.

 

NOTE

 

SIM is obsolete. Accept Hosted is the alternate solution.

Please visit Developer Center and Upgrade Guide for more info.

 

 

Also refer for more details:https://community.developer.authorize.net/t5/The-Authorize-Net-Developer-Blog/Relay-Response-Basics-...

 

Hope this Helps!

Kaushik