Reply
Contributor
Posts: 33
Registered: ‎05-08-2012

Re: CIM API requires clientID?

Sorry to hear you ran into the same issue, @ruchi_s. As you can see from the lack of responses on this thread, it's probably not something that will be addressed -- given their abandonment of the SOAP API.

 

I was unable to come up with a solution to this issue, so I'm switching to a different API.

 

Best of luck!

 

 

--Kevin

Member
Posts: 9
Registered: ‎04-11-2017

Re: CIM API requires clientID?

Hi @kevinfairchild @RichardH ,

 

Will this issue be resolved if i will install visula studio 2015? Right no I am working with vs 2012.

 

Regards

Ruchi

Contributor
Posts: 33
Registered: ‎05-08-2012

Re: CIM API requires clientID?

@ruchi_s, I had the issue in both VS 2015 and VS 2017. If a project was working properly with the SOAP API, just refreshing the definition would cause it to no longer work.

 

To resolve the issue, I've moved on to a non-SOAP version of the API.

 

Good luck.

 

 

--Kevin Fairchild

Member
Posts: 9
Registered: ‎04-11-2017

Re: CIM API requires clientID?

@kevinfairchild @Lilith @RichardH

Can anybody let me know what is ClientId here? I do not want to move to non-soap as i am working on a very old project and now aware of all the functionality. I just wanted to use some new api's like GetSubscription which is not available in my old service. So I need to update service but updating the service gives me problem of clientid for all existing services.

 

Any solution please........

Solution
Accepted by topic author kevinfairchild
‎07-07-2017 09:20 AM
Posts: 2,331
Topics: 51
Kudos: 158
Blog Posts: 65
Registered: ‎12-05-2011

Re: CIM API requires clientID?

@ruchi_s

 

The Client ID is an internal value used to identify the SDK client used.  If you set the value to Null, the gateway will not return an error.

 

RIchard

--------

Webhooks are now available for Authorize.Net

Using SOAP, see our deprecation notice.
Check out Accept.js, our Javascript replacement for DPM.
Pro Tip: Never use test mode in the sandbox, instead use the Testing Guide.
Member
Posts: 9
Registered: ‎04-11-2017

Re: CIM API requires clientID?

@RichardH 

 

Hi,

 

This is working fine to me now. I passed null for clientId and it worked.

 

Can you please let me know the reason of response "E00027 2,1,2,This transaction has been declined". On production I am trying to charge a transaction through customerprofile but transaction on AuthorizeNet are going be declined. We didn't have any rejection setting as well. 

 

 

Administrator
Posts: 421
Registered: ‎11-03-2016

Re: CIM API requires clientID?

Hi @ruchi_s,

 

That code just means the card is declined.

 

http://developer.authorize.net/api/reference/responseCodes.html?code=E00027.

 

If this is in production, it just means the cardholder's bank did not approve the transaction. If it were declined for some other reason, the text in the response would indicate a different reason. The only way to know why it was declined is to have the cardholder contact their bank.

-Aaron

Aaron Wright
Developer Advocate - Authorize.Net

Follow Authorize.Net developer news on Twitter!
Member
Posts: 9
Registered: ‎04-11-2017

Re: CIM API requires clientID?

@Aaron @RichardH

 

Thanks @Aaron for quick reply. I got it.

 

I have a confusion regarding TLS disablement. I used TLS1.2 for sandbox and it is working fine But if I use this TLS1.2 on production it is not working. transcation on live are  going to be declined on live if using TLS1.2.

 

Do I need to implement this exactly on 18 September? I wanted to upload my code change for TLS earlier as it way be mid of sprint on 18 september.

 

 

New Member
Posts: 1
Registered: ‎07-12-2017

Re: CIM API requires clientID?

[ Edited ]

@ruchi_s

 

What kind of error that you're getting when you use TLS1.2 in live environment?

Member
Posts: 9
Registered: ‎04-11-2017

Re: CIM API requires clientID?

@joegreentea

 

This is of Transaction declined error code E00027