Reply
Member
Posts: 2
Registered: ‎05-01-2017

Does the Windows EMV SDK Work when Authorize.net is configured in TEST MODE?

Hi,

We are attempting to run full tests before deployment while setting our Merchant account to test mode. It appears that everything works, however we are still getting an error each time we process the EMV chip that the transaction was declined.

When examining the EMV_SDK_LOGS it appears at least that the transaction is successful:
5/27/2020 4:57:17 AM:WalkerCardListenerBase:doAuthOrAuthCaptureIfQuickChip

5/27/2020 4:57:17 AM:Posting request:1authOnlyTransaction

5/27/2020 4:57:17 AM:Terminal Number:00222273

5/27/2020 4:57:17 AM:Response received trans id0

5/27/2020 4:57:17 AM:Response received messagesThis transaction has been approved.1

5/27/2020 4:57:17 AM:Request failedObject reference not set to an instance of an object.authOnlyTransaction

5/27/2020 4:57:17 AM:Connection error occurred

5/27/2020 4:57:19 AM:WalkerCardListenerBase:getActiveListener

5/27/2020 4:57:19 AM:WalkerCardListenerBase:getActiveListener

5/27/2020 4:57:19 AM:WalkerCardListenerBase:doVoidTheTransaction

5/27/2020 4:57:19 AM:Posting request:0voidTransaction

5/27/2020 4:57:19 AM:Response received trans id0

5/27/2020 4:57:19 AM:Response receivedA valid referenced transaction ID is required.33

What is perplexing to us is that when we enable the magstrip reader and force a credit swipe, the event handlers return a transaction response indicating that the transaction is successful with an ID of 0. However, we also believe that the magstrip must be using different logic, as it does not make any records in the EMV_SDK_Logs

 

We would like to move forward with deployment, but I want to confirm if this is a known issue, that all EMV transactions in test mode will return that the transaction is declined. This issue does not occur in the VPOS portal when in test mode, only in the WIN SDK, when we have tested our merchant account.

Member
Posts: 2
Registered: ‎05-01-2017

Re: Does the Windows EMV SDK Work when Authorize.net is configured in TEST MODE?

We ran additional tests, this time just using a version of the inperson Windows EMV sdk as is independent of our integration.  It appears to generate the exact same error, an initial approval followed by a decline. 

 

Does this mean that the Windows SDK in person never will work with TEST MODE in the portal? 

New Member
Posts: 1
Registered: ‎09-21-2021

Re: Does the Windows EMV SDK Work when Authorize.net is configured in TEST MODE?

I also want to know the Windows EMV SDK Work when Authorize.net is configured in TEST MODE but can't find it anywhere. I was so happy when I have found your post but it makes me sad when I can't find my question answer in your post. I will try to find an answer again but not right now. I asked my friend to help me in searching for the Edubirdie reviews online and he just me and told me to look for review here on essaysaviour.review. After reading the reviews, I will start searching for my question answer again.