Reply
Highlighted
Member
Posts: 1
Registered: ‎04-17-2019

E00027 The transaction has been declined/ E00040 The record cannot be found

Hello Everyone,

 

I am facing a problem while submit transaction through credit card from my PMS to authorized API. While paying cards it hits authorized API successfully and get success response. But at another moment same card returned decline status because of different types of error. These error are below listed:

 

1. E00040 The record cannot be found.
2. E00027 The transaction has been declined.

 

Yesterday I had paid amount of $0.01 from my card, it returned with success result. But now I am trying to pay from same card in other product transaction, it returned with declined status and show an error (E00040 The record cannot be found).

 

And most importantly, I always faced an error (E00027 The transaction has been declined) everytime whenever my transaction is declined. I had my chat with online support but its not so helpful for me.

Below is my card request and response:

 

REQUEST
------------------------------------------
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<createCustomerPaymentProfileRequest xmlns="AnetApi/xml/v1/schema/AnetApiSchema.xsd">
<merchantAuthentication>
<name><![CDATA[7FNaXXXXXXX]]></name>
<transactionKey><![CDATA[494f3AXXXXXXXXX]]></transactionKey>
</merchantAuthentication>
<clientId><![CDATA[sdk-php-1.9.3]]></clientId>
<customerProfileId><![CDATA[159XXXXXXX]]></customerProfileId>
<paymentProfile>
<customerType><![CDATA[individual]]></customerType>
<billTo>
<firstName><![CDATA[Sunny]]></firstName>
<lastName><![CDATA[XXXXXX]]></lastName>
<address><![CDATA[Oakland Park, XXXXXXX]]></address>
<zip><![CDATA[XXXXX]]></zip>
<phoneNumber><![CDATA[91 XXX XXXXXXX]]></phoneNumber>
</billTo>
<payment>
<creditCard>
<cardNumber><![CDATA[XXXXXXXXXXXX9424]]></cardNumber>
<expirationDate><![CDATA[XXXX-XX]]></expirationDate>
<cardCode><![CDATA[XXX]]></cardCode>
</creditCard>
</payment>
<defaultPaymentProfile>true</defaultPaymentProfile>
</paymentProfile>
<validationMode><![CDATA[liveMode]]></validationMode>
</createCustomerPaymentProfileRequest>

 


RESPONSE
-------------------------------------
net\authorize\api\contract\v1\CreateCustomerPaymentProfileResponse Object
(
[customerProfileId:net\authorize\api\contract\v1\CreateCustomerPaymentProfileResponse:private] =>
[customerPaymentProfileId:net\authorize\api\contract\v1\CreateCustomerPaymentProfileResponse:private] =>
[validationDirectResponse:net\authorize\api\contract\v1\CreateCustomerPaymentProfileResponse:private] => 1,1,1,This transaction has been approved.,025943,S,413000XXXXX,none,Test transaction for ValidateCustomerPaymentProfile.,0.00,CC,auth_only,none,Sunny,XXXXXX,,Oakland Park, Florida,,,XXXXX,,91 XXX XXXXXX,,email@example.com,,,,,,,,,0.00,0.00,0.00,FALSE,none,F4135FED9FC7CAE3328DEA31C4FXXXXX,M,,,,,,,,,,,,XXXX9424,MasterCard,,,,,,,,,,,,,,,,,
[refId:net\authorize\api\contract\v1\ANetApiResponseType:private] =>
[messages:net\authorize\api\contract\v1\ANetApiResponseType:private] => net\authorize\api\contract\v1\MessagesType Object
(
[resultCode:net\authorize\api\contract\v1\MessagesType:private] => Error
[message:net\authorize\api\contract\v1\MessagesType:private] => Array
(
[0] => net\authorize\api\contract\v1\MessagesType\MessageAType Object
(
[code:net\authorize\api\contract\v1\MessagesType\MessageAType:private] => E00040
[text:net\authorize\api\contract\v1\MessagesType\MessageAType:private] => The record cannot be found.
)

)

)

[sessionToken:net\authorize\api\contract\v1\ANetApiResponseType:private] =>
)

 

 

Any Help will be appreciated. Thanks