Integration and Testing

Authorize.Net API questions and help with your payment integration.

Reply
Member
Posts: 4
Registered: ‎09-21-2012

Making form fields required in DPM method

I am working with the DPM form and want to make some of the fields required, such as CVV code, card holder name, email address and zip code.  How do I do this?  I presume it's some mark up in the AuhtorizeNetDPM.php file, but I don't know the code rules for requiring certain fields.

 

Can some one help?

Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: Making form fields required in DPM method

Same as SIM, set in the merchant account.

Account - Settings - Payment Form - Form Fields

 

But it will get send to authorize.net before processing.

Maybe better if you can check it in javascript.

Member
Posts: 4
Registered: ‎09-21-2012

Re: Making form fields required in DPM method

Thanks.  That's the first clear answer I received yet.

 

My next questions is about the email receipt.  Do I configure that in the Payment Form section too?

Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: Making form fields required in DPM method

Yep. The only thing can change it the header and footer.

Member
Posts: 4
Registered: ‎09-21-2012

Re: Making form fields required in DPM method

Thanks again.

 

SInce you are so responsive, can you also help me make the "What's This" window open as a small pop up?  Here's this code I've set, but not sure how to size it in PHP.

 

<div>
<label>CCV <a href="https://account.authorize.net/help/Miscellaneous/Pop-up_Terms/Virtual_Terminal/Card_Code.htm" target="_blank"> <font size="-3">What is this?</font></a> </label>
<input type="text" class="text" size="4" name="x_card_code" value=""></input>
</div>

Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: Making form fields required in DPM method

<a href="javascript&colon;window.open('https://account.authorize.net/help/Miscellaneous/Pop-up_Terms/Virtual_Terminal/Card_Code.htm','Card Code','height=375,width=600,menubar=no,toolbar=no,location=no,status=no,resizable=no,scrollbars=no');">Card Code</a>

but you will get a security warning from IE, copy it the page to your own web site will probably fixes that.

Member
Posts: 4
Registered: ‎09-21-2012

Re: Making form fields required in DPM method - open new window

Thanks again for the help, but the code didn't work.  I get a message in Dreamweaver that there is a "syntax error on line 196" whne I place the code t\like this.

 

 <label>CCV  <a href="javascript&colon;window.open('https://account.authorize.net/help/Miscellaneous/Pop-up_Terms/Virtual_Terminal/Card_Code.htm','Card Code','height=375,width=600,menubar=no,toolbar=no,location=no,status=no,resizable=no,scrollbars=no');">Card Code</a>  <font size="-3">What is this?</font> </label>

 

Have I placed the code incorrectly?

Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: Making form fields required in DPM method - open new window

Have no exp with Dreamweaver, but you could try removing javascript&colon;   from the href="...."