Integration and Testing

Authorize.Net API questions and help with your payment integration.

Reply
Member
Posts: 3
Registered: ‎11-06-2013

Recent CIM response format changes

Hoping someone here can help me. We have a system that processes monthly transactions using CIM and this month we've noticed that the response format from the createCustomerProfileTransactionResponse call has changed on us.

 

The response data had be delimited using the pipe (|) and it is now being comma (,) delimited instead. In the request we are specifically setting the x_delim_char to a | yet the response is still coming back comma delimited. The direct response settings in the merchant account are set to no delimited response and has a comma set as the default field seperator. We were under the assumption that setting the delim char in the actual request would override the setting in the merchant account. This used to work and our system relies on the responses being | delimited

 

Anyone know what may have changed to cause this?

 

Here is a sample request

 

Authorize.Net CIM createCustomerProfileTransactionRequest to https://apitest.authorize.net/xml/v1/request.api: <createCustomerProfileTransactionRequest xmlns="AnetApi/xml/v1/schema/AnetApiSchema.xsd"><merchantAuthentication><name>XXXXXXXXXXX</name><transactionKey>XXXXXXXXXXXXXXXX</transactionKey></merchantAuthentication><transaction><profileTransAuthCapture><amount>10.00</amount><customerProfileId>XXXXXX</customerProfileId><customerPaymentProfileId>XXXXX</customerPaymentProfileId><order><invoiceNumber>XXX</invoiceNumber></order></profileTransAuthCapture></transaction><extraOptions>&lt;![CDATA[x_delim_data=TRUE&amp;x_delim_char=|&amp;x_encap_char="&amp;x_solution_id=A1000009&amp;x_currency_code=USD&amp;x_customer_ip=127.0.0.1&amp;cms=Springboard]]&gt;</extraOptions></createCustomerProfileTransactionRequest>11 

 

New incorrect response

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<createCustomerProfileTransactionResponse xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"><messages><resultCode>Ok</resultCode><message><code>I00001</code><... transaction has been approved.,XXXX,Y,XXXXXXX,,10.00,CC,auth_capture,0,XXXX,XXXX,,Address,City,OH,45202,US,,,test@example.com,,,,,,,,,,,,,,XXXXXXXXXXXXX,,,,,,,,,,,,,XXXX2002,American Express,,,,,,,,,,,,,,,,,TRUE,|,&amp;quot;,A1000009,USD,127.0.0.1,Springboard]]&amp;gt;</directResponse></createCustomerProfileTransactionResponse>

 

Old correct response

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<createCustomerProfileTransactionResponse xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"><messages><resultCode>Ok</resultCode><message><code>I00001</code><... transaction has been approved."|"XXXX"|"Y"|"XXXX"|"XXX"|""|"10.00"|"CC"|"auth_capture"|"1"|"XXXX"|"XXX"|""|"Address"|"City"|"NC"|"12345"|"US"|""|""|"test@example.com"|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|"XXXXXXX"|""|"2"|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|"XXXX1111"|"Visa"|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|""|"TRUE"|"Springboard]]&amp;gt;"</directResponse></createCustomerProfileTransactionResponse>

Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: Recent CIM response format changes

It is always use Escaped html e.g. &lt; ? look like that might be the problem.