Reply
Highlighted
Member
Posts: 1
Registered: ‎04-13-2020

card code not being processed

We’re having an issue (both on sandbox and on live) where it looks like the CCV (card code) isn’t being processed, even though it looks like we’re passing it in correctly when using createCustomerProfileRequest to capture a prior authorization.  When we look at the transactions in our account, the Card Code Status is always “Not Processed”.  In our sandbox account, I’ve set our settings to decline transactions if CCV is not processed, and all transactions are declined. (Note: I understand the card code won't be stored, but we want them to be processed [invalid codes being passed in are being authorized])

 

Based on the docs, it looks like we’re passing it in correctly (I’ve tried using various validationMode values (liveMode, testMode, and none) with no change).

 

Is there something else we’re missing? I’m including a sample (redacted) XML payload below:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<createCustomerProfileRequest xmlns="AnetApi/xml/v1/schema/AnetApiSchema.xsd">
    <merchantAuthentication>
        <name>**********</name>
        <transactionKey>*******</transactionKey>
    </merchantAuthentication>
    <refId>20200413154524BRADY</refId>
    <profile>
        <merchantCustomerId>0200413154524BRADY</merchantCustomerId>
        <description>sbrady|foo</description>
        <email>test@test.com</email>
        <paymentProfiles>
            <billTo>
                <firstName>Scott</firstName>
                <lastName>Brady</lastName>
                <address>16015 Main St</address>
                <city>Houston</city>
                <state>TX</state>
                <zip>77084-1234</zip>
                <country>US</country>
                <phoneNumber>123-123-1234</phoneNumber>
            </billTo>
            <payment>
                <creditCard>
                    <cardNumber>4111111111111111</cardNumber>
                    <expirationDate>2020-12</expirationDate>
                    <cardCode>123</cardCode>
                </creditCard>
            </payment>
        </paymentProfiles>
    </profile>
    <validationMode>testMode</validationMode>
</createCustomerProfileRequest>

 Thanks!

Highlighted
Moderator
Posts: 102
Registered: ‎06-26-2018

Re: card code not being processed

Hi huwuhuyo

 

You have provided an example of a createCustomerProfileRequest, but are referencing capturing a previously authorized amount, which would use createTransactionRequest. You cannot use a createCustomerProfileRequest to capture a prior authorization. 

 

Please find an example of capturing a prior authorization here. 

 

You may also review charging an already existing customer profile, which allows you to include the card code value, here

 

I hope this is helpful to you in moving forward. 

 

Regards, 

Elaine