Integration and Testing

Authorize.Net API questions and help with your payment integration.

Reply
Highlighted
Contributor
Posts: 15
Registered: ‎01-29-2014
Accepted Solution

createCustomerPaymentProfileRequest gives error in liveMode but not in testMode

I am getting error in the below code in liveMode but not in the testMode. The error it gives is - E00027There is one or more missing or invalid required fields.3,1,290. What could be the issue? Please help in resolving this issue.

 

"<?xml version=\"1.0\" encoding=\"utf-8\"?>" .
	"<createCustomerPaymentProfileRequest xmlns=\"AnetApi/xml/v1/schema/AnetApiSchema.xsd\">" .
	MerchantAuthenticationBlock().
	"<customerProfileId>23837559</customerProfileId>".
	"<paymentProfile>".
	"<billTo>".
		"<firstName>A</firstName>".
		"<lastName>K</lastName>".
	"</billTo>".
	"<payment>".
	 "<creditCard>".
	  "<cardNumber>4111111111111111</cardNumber>".
	  "<expirationDate>2020-11</expirationDate>". // required format for API is YYYY-MM
	  "<cardCode>1234</cardCode>".
	 "</creditCard>".
	"</payment>".
	"</paymentProfile>".
	"<validationMode>liveMode</validationMode>". // or testMode
	"</createCustomerPaymentProfileRequest>";

 Thanks,

Php Dev


Accepted Solutions
Solution
Accepted by RichardH (Administrator)
‎08-21-2015 01:58 AM
Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: createCustomerPaymentProfileRequest gives error in liveMode but not in testMode

The response is the same for all API, http://developer.authorize.net/guides/AIM/wwhelp/wwhimpl/js/html/wwhelp.htm#href=4_TransResponse.htm...

3
290
One or more required AVS values for zero dollar authorization were not submitted.
When submitting authorization requests for Visa, you must enter the address and zip code fields.

 

View solution in original post


All Replies
Solution
Accepted by RichardH (Administrator)
‎08-21-2015 01:58 AM
Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: createCustomerPaymentProfileRequest gives error in liveMode but not in testMode

The response is the same for all API, http://developer.authorize.net/guides/AIM/wwhelp/wwhimpl/js/html/wwhelp.htm#href=4_TransResponse.htm...

3
290
One or more required AVS values for zero dollar authorization were not submitted.
When submitting authorization requests for Visa, you must enter the address and zip code fields.

 

Contributor
Posts: 15
Registered: ‎01-29-2014

Re: createCustomerPaymentProfileRequest gives error in liveMode but not in testMode

Thanks.