Integration and Testing

Authorize.Net API questions and help with your payment integration.

Reply
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-15-2014
Accepted Solution

not getting the card type with an auth_only transaction

We are using the AIM method with an auth_only transaction.  I am looking at the response. It says in the documentation that the card type is supposed to be at index 52 of the response.  But I don't even have that many indexes in my response.  Does anyone know if I am doing something wrong?  I am getting the message of "This transaction has been approved." and I have 38 indices in my response.

Thanks

Mike


Accepted Solutions
Solution
Accepted by topic author dmikester1
‎08-21-2015 01:58 AM
Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: not getting the card type with an auth_only transaction

It the account default to use Transaction Version 3.0?

 

http://developer.authorize.net/guides/AIM/wwhelp/wwhimpl/js/html/wwhelp.htm#href=4_TransResponse.6.3...

 

Try adding x_version=3.1 to your param to see if you get the other fields.

View solution in original post


All Replies
Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-15-2014

Re: not getting the card type with an auth_only transaction

Don't see an option to edit my post for some reason.

 

Anyway, I wanted to add that it appears that the last response code I am getting back is 38, the MD5 hash.

Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: not getting the card type with an auth_only transaction

[ Edited ]

the whole delimited list only go to 38?

 

is this a test account? test mode on?

Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-15-2014

Re: not getting the card type with an auth_only transaction

Yes, it only goes to 38.  This is not a test account.  I'm fairly certain test mode is not on, how do I check that.  This is the main account we use with our existing live shopping site.

Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-15-2014

Re: not getting the card type with an auth_only transaction

Here is the full string I am getting back.  Sensitive info "x"d out.

 

1|1|1|This transaction has been approved.|016343|Y|61799xxxxx||Transaction|0.00|CC|auth_only||First|Last||billing address||state|zip||||||||||||||||||6F3FF6B7DAD5EA17Bxxxxxxxxx

Solution
Accepted by topic author dmikester1
‎08-21-2015 01:58 AM
Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: not getting the card type with an auth_only transaction

It the account default to use Transaction Version 3.0?

 

http://developer.authorize.net/guides/AIM/wwhelp/wwhimpl/js/html/wwhelp.htm#href=4_TransResponse.6.3...

 

Try adding x_version=3.1 to your param to see if you get the other fields.

Contributor
Posts: 11
Registered: ‎05-15-2014

Re: not getting the card type with an auth_only transaction

That was it!  Thank you very much!