Reply
Highlighted
Member
Posts: 3
Registered: ‎03-08-2014

"A valid amount is required" error with Zencart AIM

I have just signed up to Authorize.net and I am using the builtin Authorize.net AIM paymant module in Zencart.

 

I have tried this in test mode and production mode and I still get the same error message when trying to process a transaction.  I have set up the log file (shown below) and it shows x_amount => 0.00 when the transaction is actially for £16.60 GBP.

 

Has anyone else seen this error and can you help?

 

Many thanks

Peter

 

 

Mar-07-2014 08:32:20

=================================

 

Response Code: 3.

Response Text: (TESTMODE) A valid amount is required.

 

Sending to Authorizenet: Array

(

    [x_login] => *******

    [x_tran_key] => *******

    [x_relay_response] => FALSE

    [x_delim_data] => TRUE

    [x_delim_char] => |

    [x_encap_char] => *

    [x_version] => 3.1

    [x_type] => AUTH_CAPTURE

    [x_method] => CC

    [x_amount] => 0.00

    [x_currency_code] => USD

    [x_card_num] => XXXXXXXXX0015

    [x_exp_date] => 1214

    [x_card_code] => ****

    [x_email_customer] => FALSE

    [x_email_merchant] => FALSE

    [x_cust_id] => 1

    [x_invoice_num] => TEST-10502-VQbRfk

Highlighted
Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: "A valid amount is required" error with Zencart AIM

Have you try Zencart support?

You said it GBP but it sending [x_currency_code] => USD

Highlighted
Member
Posts: 3
Registered: ‎03-08-2014

Re: "A valid amount is required" error with Zencart AIM

Just trying Zencart support too. Thanks
Highlighted
Member
Posts: 3
Registered: ‎03-08-2014

Re: "A valid amount is required" error with Zencart AIM for GBP

[ Edited ]

It looks like the Authorize.net payment module for Zencart does not support GBP.

 

Have you any other customers in the UK using this or is there an updated module that you can send me?