Member
Posts: 5
Registered: ‎01-10-2013
Accepted Solution
CIM createCustomerProfileRequest "Please try again"?

I am using this url: https://apitest.authorize.net/xml/v1/request.api

With my sandbox account, trying to create a customer profile programmatically.

 

<createCustomerProfileRequest xmlns="AnetApi/xml/v1/schema/AnetApiSchema.xsd"> 
<merchantAuthentication>
<name>[ hidden ]</name>
<transactionKey>[ hidden ]</transactionKey>
</merchantAuthentication>
<profile>
<merchantCustomerId>XXXXX_0001</merchantCustomerId>
<description>First Last</description>
<email>XXXX@EXAMPLE.COM</email>
<paymentProfiles>
<customerType>individual</customerType>
<payment>
<creditCard>
<cardNumber>4111111111111111</cardNumber>
<expirationDate>2023-12</expirationDate>
</creditCard>
</payment>
</paymentProfiles>
</profile>
<validationMode>testMode</validationMode>
</createCustomerProfileRequest>

 

Then I get a wierd response:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<createCustomerProfileResponse xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema" xmlns="AnetApi/xml/v1/schema/AnetApiSchema.xsd">
  <messages>
    <resultCode>Error</resultCode>
    <message>
      <code>E00001</code>
      <text>An error occurred during processing. Please try again.</text>
    </message>
  </messages>
  <customerPaymentProfileIdList/>
  <customerShippingAddressIdList/>
  <validationDirectResponseList>
    <string>1,1,1,(TESTMODE) This transaction has been approved.,000000,P,0,none,Test transaction for ValidateCustomerPaymentProfile.,1.00,CC,auth_only,XXXXX_0001,,,,,,,,,,,XXXX@EXAMPLE.COM,,,,,,,,,0.00,0.00,0.00,FALSE,none,,,,,,,,,,,,,,XXXX1111,Visa,,,,,,,,,,,,,,,,,</string>
  </validationDirectResponseList>
</createCustomerProfileResponse>

It says there is an error, please try again, but it also says it validates, I even get an emailed receipt that it validates.

 

What could be the problem?

 

Thanx

 

Julian

 

 

Who Me Too'd this topic