Reply
Member
Posts: 2
Registered: ‎04-01-2015

Error adding new payment profile in sandbox

I was doing some testing in my sandbox account.  In an attempt to simulate an error condition, I deleted a payment profile from the payment account.  However, now I am unable to add a payment profile to any customer profile.  Please see the request and response below and let me know what this issue may be.  I wasn't experiencing this until early this afternoon after a deleted the payment profile.  I can still access the customer information manager so that piece appears to be functional.  I've obfuscated some fields in the request.

 

REQUEST:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<SOAP-ENV:Envelope xmlns:SOAP-ENV="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:ns1="https://api.authorize.net/soap/v1/">
<SOAP-ENV:Body>
<ns1:CreateCustomerProfile>
<ns1:merchantAuthentication>
<ns1:name>xxxxx</ns1:name>
<ns1:transactionKey>7F5wRKDYs5Y398uf</ns1:transactionKey>
</ns1:merchantAuthentication>
<ns1:profile>
<ns1:merchantCustomerId>160475</ns1:merchantCustomerId>
<ns1:description>...</ns1:description>
<ns1:email>xxxx@xxxxxx.com</ns1:email>
<ns1:paymentProfiles>
<ns1:CustomerPaymentProfileType>
<ns1:customerType>individual</ns1:customerType>
<ns1:billTo>
<ns1:firstName>Pure</ns1:firstName>
<ns1:lastName>Tester</ns1:lastName>
<ns1:company/>
<ns1:address>123 Any St</ns1:address>
<ns1:city>XXXXX</ns1:city>
<ns1:state>XX</ns1:state>
<ns1:zip>60618</ns1:zip>
<ns1:country>US</ns1:country>
<ns1:phoneNumber>2111111111</ns1:phoneNumber>
</ns1:billTo>
<ns1:payment>
<ns1:creditCard>
<ns1:cardNumber>XXXX1111</ns1:cardNumber>
<ns1:expirationDate>2020-03</ns1:expirationDate>
<ns1:cardCode>123</ns1:cardCode>
</ns1:creditCard>
</ns1:payment>
</ns1:CustomerPaymentProfileType>
</ns1:paymentProfiles>
</ns1:profile>
<ns1:validationMode>liveMode</ns1:validationMode>
</ns1:CreateCustomerProfile>
</SOAP-ENV:Body>
</SOAP-ENV:Envelope>

 

RESPONSE:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
<soap:Body>
<CreateCustomerProfileResponse xmlns="https://api.authorize.net/soap/v1/">
<CreateCustomerProfileResult>
<resultCode>Error</resultCode>
<messages>
<MessagesTypeMessage>
<code>E00027</code>
<text>An error occurred during processing. &amp;nbsp;Please try again.</text>
</MessagesTypeMessage>
</messages>
<customerProfileId>0</customerProfileId>
<customerPaymentProfileIdList/>
<customerShippingAddressIdList/>
<validationDirectResponseList>
<string>3,1,261,An error occurred during processing. &amp;nbsp;Please try again.,,P,0,none,Test transaction for ValidateCustomerPaymentProfile.,0.00,CC,auth_only,160475,Pure,Tester,,123 Any St,Chicago,IL,60604,US,8158234521,,pure_local_test_201504012@gorillagroup.com,,,,,,,,,0.00,0.00,0.00,FALSE,none,2603193772740C98DEACA8CAF8706AF2,,,,,,,,,,,,,XXXX1111,Visa,,,,,,,,,,,,,,,,</string>
</validationDirectResponseList>
</CreateCustomerProfileResult>
</CreateCustomerProfileResponse>
</soap:Body>
</soap:Envelope>

 

Expert
Posts: 4,525
Registered: ‎03-08-2010

Re: Error adding new payment profile in sandbox