Reply
Highlighted
Member
Posts: 2
Registered: ‎09-19-2011

Auth_only and later PRIOR_AUTH_CAPTURE does not work. "credit card number is required"

Hi all

This is my first post here, I hope you can help. I am using AIM.

I am using the AUTH_ONLY method, then after shipping confirmation of the items, I use the PRIOR_AUTH_CAPTURE method.

In the PRIOR_AUTH_CAPTURE I pass the transaction id (x_trans_id) to auth.net, along with my credentials, x_delim_data, x_delim_char, and x_relay_response=FALSE .

According to the doc, that's all that's needed for this method.

 

However, the response from auth.net is: "credit card number is required".

This does not make sense.

 

Did anybody run into the same problem?

thanks for your help

Highlighted
Posts: 1,609
Topics: 15
Kudos: 201
Solutions: 121
Registered: ‎06-23-2011

Re: Auth_only and later PRIOR_AUTH_CAPTURE does not work. "credit card number is required&quot

Can you paste us your exact code and the response from Authorize.net (using the code option under Rich Text)? You are correct that prior auth capture should only require transaction ID and amount, and maybe not even amount if you're capturing the same amount as you originally authorized. So something odd must be happening, and it'll be easier to diagnose what if we can see your code.

Highlighted
Member
Posts: 2
Registered: ‎09-19-2011

Re: Auth_only and later PRIOR_AUTH_CAPTURE does not work. "credit card number is required&

aaahhh, I found the problem, I forgot to add the x_type in the fields I posted in the second request (PRIOR_AUTH_CAPTURE), causing it to default to AUTH_CAPTURE....